Esküvői DJ, Te kit választanál?



Pult

Kedves Ifjú pár!
Esküvői dj blogom első írása mi másról szólna, semmint az esküvői DJ-k kiválasztásának rögös útjáról. Érdekel, hogy mi alapján célszerű választani? Oké, Tartsatok velem!

Egy biztos: nincs könnyű dolgotok.
Tulajdonképpen semmi másra nem hagyatkozhattok, semmint a józan ítélőképességetekre, némi emberismeretre, ajánlásokra, és talán a mi a legfontosabb, a szimpátiára.

Egy biztos: mindenkinél van jobb és rosszabb is. Természetesen nálam is van jobban és rosszabbul dolgozó esküvői DJ kolléga, bár ez meglehetősen szubjektív, hogy kinek mi a jó a mi a rossz?

Véleményem szerint először is azt kell eldönteni, hogy milyen zenét szeretnétek. Ha ez megvan, akkor célirányosan már lehet keresgélni, hiszen több kolléga, köztük én is, megosztom az általam preferált és ténylegesen szeretett zenéket. Fontos, hogy egy DJ szeresse azt, amit játszik, ezáltal hiteles lesz benne.

Egy magára valamit is adó esküvői DJ nem vállal el mindent esküvőt. Miért is tenné? Itt ugye az is cél, hogy Ti és násznép jól érezzétek magatokat! Illetve adott esetben jöjjenek további ajánlások. Az ajánlások pedig nem maguktól, hanem a jó bulitól, és a minőségi szolgáltatástól jönnek. Egy profi esküvői DJ tapasztalatból tudja, mit szabad vállalnia és mit nem.

Mitől hiteles egy esküvői DJ?

Leginkább az életkora és az ebből adódó tapasztalata miatt. Bátran kérjetek referencia videókat, csak arra figyeljetek, hogy ezek a filmek esküvőn és nem pedig discoban készüljenek. No meg persze az sem elhanyagolandó, ha van több különböző helyszínen rögzített film. Úgy 7-8 ilyen videó már meggyőző lehet.

Fontos megemlíteni az esküvői DJ szolgáltatásokat is

Ezek például lehetnek a polgári szertatás hangosítása, a vendégváráshoz, állófogadáshoz aláfestő zene biztosítása, vacsora alatt háttérzene biztosítása, különböző látványeffektek, és végül, de nem utolsósorban az esti buli. Aztán van, aki ad még egy csomó plusz dolgot, én például ajándék életútfilm vetítést, aminek teljes kivitelezését ajándékba adom, de valaki szikragépet…

Érdemes a technikáról is pár szót ejteni

Figyelem! Egy esküvő NEM disco, így nem feltétlen van szükség sokadik mélynyomóra, lézerre, stroboszkópra, stb… Már csak azért sem, mert a buli nagy részében félig világos van, a fotós és a videós miatt, így ezeknek az eszközöknek sokszor szinte semmi értelme, csak a pénzeteket viszi…. persze ettől független jól néz ki a teremvilágítás és elegáns is.
DE NE a technikai felsorolás legyen a legfőbb döntő szempont, hanem az esküvőkön eltöltött sok sok tapasztalta. Egy disco-ból kikerült DJ egyik fő eszköze a technikai felsorolás. Természetesen ettől Ő még lehet profi.

Mennyibe kerül egy esküvői DJ szolgáltatás? Mi a reális ár?

Egyszerűen fogalmazva: annyiba kerül a szolgáltatás amennyit nektek megér. Valakinek a 150.000 Ft is, sok, van, akinek a 300.000 Ft is még bőven belefér.
Alapvető kérdés, hogy mit kértek. Én például az árat a kért szolgáltatásokhoz, a létszámhoz, a helyszínhez, és az időponthoz képest határozom meg.

Köszönöm, hogy elolvastátok írásomat, kellemes készülődést kívánok a lagzihoz!
Most pedig kérjetek ajánlatot! www.discoparty.hu/eskuvoredj

üdv:
Szücs Viktor
esküvői DJ specialista
www.discoparty.hu

frissítve 2019-ben.

Címkék: , ,