Esküvői (polipos) torta



Esküvői torta

Azaz, mit lehet, és mit nem lehet, egy esküvőn. Mit szólnak hozzá, kell, nem kell, mi ezt szeretnénk, de ők azt… és a többi, és a többi.. (csak dióhéjban a saját véleményem), no meg a polipos torta… :)

Sok hasonló kérdést (a polipos torta kivétel) kapok kedves párjaimtól egy-egy esküvői megbeszélés alkalmával.

Megmondom őszintén, nem igazán szeretem esküvőn a „kell” szót, mert szerintem semmit sem kell, semmi sem muszáj. Szerintem nincs esküvőn kötelező dolog, kötelező kör. Úgy gondolom, mindenek úgy kellene történnie, ahogyan az Nektek kényelmes, amivel azonosulni tudtok, úgy, ahogyan azt szeretnétek.
Mert hát hogyan is tudnátok önfeledten megélni esküvőtöket, ha közben azon feszengtek, hogy ez most vajon másoknak jó e vagy nem… ? Na, ugye. :)

Persze van protokoll is a világon, vannak illemszabályok, amiket illik betartani, és vannak helyzetek, amikor érdemes kicsit több kompromisszumot kötni, pl. ha a szülők anyagilag jelentősen támogatják az eseményt. (na de erre most nem térnék ki)

Sokszor azt látom, hogy a párok inkább másoknak, semmint maguknak szervezik esküvőjüket. Azt mondom, hogy ez részben helyes is, mert hiszen a násznép Benneteket jön ünnepelni, így egy bizonyos mértékig nekik is „meg kell” felelni.
DE van egy fontos aranyszabály: miszerint, az ő igényeiket úgy kell kiszolgálni, hogy az nektek is kényelmes legyen! Ételben, italban, zenében… satöbbi… És most értünk írásom egyik fontos részéhez, a zenéhez. A Polip még hátra van, olvassatok tovább!

Hangosítok Polgári szertartást is, ahol a zenék bejátszása is az én feladatom. Gyakran merül fel a kérdés, hogy vajon „mit szólnak majd a vendégek ahhoz a zenéhez?” „illik e egy Polgári szertatásra ilyen zene?” „mások mire szoktak bevonulni?”
Nos, kérem, itt is az a jó, ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy Ti szeretnétek. Volt, hogy valaki a Superman zenéjére vonult, volt, aki a nászindulóra, volt, aki a Guns’N’ Roses-ra… és van, aki a modern slágerek akusztikus verzióit szereti.. Szóval tessék olyan zenét választani a Polgári szertartás összes eleméhez, ami Benneteket jellemez! A násznép úgy is Benneteket néz majd, nem pedig a zenét figyeli. Igaz volt már olyan visszajelzés is, milyen jók voltak a szertartás zenék…

Másik kérdés az esküvői buli zene… Na, hát erről ódákat lehetne zengeni, de most nem teszem, csak röviden annyit írok, hogy ez a Ti esküvőtök, itt elsősorban Nektek kell jól érezni magatokat, úgy, hogy vendégeitek veletek együtt tudjanak ünnepelni. Ez pedig egyféleképpen tud jól működni: olyan lesz a zene, amit Ti szerettek. (Persze azért vegyétek figyelembe a vendégek ízléseit is.)  Bulizzatok a kedvenc slágereitekre, és a násznép nagy része ezt veletek együtt fogja tenni… Esküvői DJ-ként láttam, hallottam már sok mindent zenei téren, írok is majd erről egy külön cikket, de most hírtelen elég ennyi, mert tudom, hogy a Polipos tortát várjátok már. :)

Jöjjön hát a Polipos torta:
Egyik kedves párom semmiképp sem akart habos-babos, emeletes, ilyen-olyan masnis tortát, mert az nem őket jellemzi. Hosszas keresgélés után, végül találtak egy tortát, amire mindketten egybehangzóan és azonnal mondták, „EZ LESZ AZ!”
Úgy tudom, hogy a szülők nem kifejezetten rajongtak az ötletért, mert ez a torta egy gyerektorta volt, amin sok apró polip, halacska, tengeri csillag csücsült.. Meg hát milyen egy esküvőre egy polipos torta?
De a páromat ez egy cseppet sem zavarta, sőt, a szülőkkel folytatott beszélgetések után is, annyira határozott elképzelésük volt az esküvői tortájukról, hogy idézem „ha nem lesz polipos torta, nem lesz házasságkötés sem”. Hm. Érdekes… és milyen igazuk van! Ez az ő esküvőjük, ők így szeretnék és nekik sokat jelentett a Polipos torta (mint utóbb kiderült, hajóznak mindketten, búvárkodnak… szóval, a polipokat közelről is ismerhetik..)

Itt a lényeg annyi, hogy van egy kötődés, egy határozott elképzelés, amit végig vittek, mert ők így akarták, neki ez így tetszett. Végül mindenki boldog volt, a torta fenomenális sikert aratott, finom volt és még egy cikk is készült róla… Hát nem zseniális? :)
A torta a Daubner cukrászdában kapható.

Én szívből kívánom, hogy esküvőtök olyan legyen, amilyennek azt elképzelitek! Kérjétek ki mások véleményét, kérjetek tanácsot, ötletet, azok egy részét használjátok, ha tetszik, de az alap elképzeléshez mindenképpen ragaszkodjatok, mert EZ A TI NAGY NAPOTOK!!!

Köszönöm, hogy elolvastátok írásomat, kellemes készülődést kívánok a lagzihoz!
Most pedig kérjetek ajánlatot! www.discoparty.hu/eskuvoredj

üdv:
Szücs Viktor
esküvői DJ specialista
www.discoparty.hu

Címkék: ,